• PRO TV
  • Marta Daia, despre visul care i s-a împlinit: „Mi-am dorit mereu să intru în arena unui concurs pentru a juriza”

Marta Daia, despre visul care i s-a împlinit: „Mi-am dorit mereu să intru în arena unui concurs pentru a juriza”

Marta Daia, despre visul care i s-a împlinit: „Mi-am dorit mereu să intru în arena unui concurs pentru a juriza”

Marta Daia are o legătură specială cu muzica, legătură care s-a creat în școala generală în timpul unui concert de colinde. Acum face muzică la alt nivel, dar cu aceeași pasiune și dăruire care, din fericire, nu au părăsit-o.

Marta și-a propus să se înscrie la Liceul de Artă „Marin Sorescu” din Craiova după ce, în gimnaziu, fusese cooptată în corul școlii pentru un concert de colinde. Reprezentația a avut loc la liceul cu pricina, unde adolescenta de atunci a rămas fermecată de atmosfera care învăluia instituția de învățământ.

A urmat liceul de artă, apoi și-a continuat studiile la Facultatea de Muzică din București – Secția Canto Clasic. Acum este artist liric în cadrul Corului Filarmonicii „George Enescu” din Capitală și profesor de canto la Daia Art Studio, o școală de muzică pe care a fondat-o pentru a-i pregăti și pe alții în domeniul pe care ea îl iubește.

Dacă nu ați ghicit deja, atunci vă spunem noi: Marta face parte din grupul celor 100 de la Cântă acum cu mine și ne-a dezvăluit că i s-a împlinit un vis mai vechi.

„Da, proiectul Cântă acum cu mine este un vis împlinit. Mi-am dorit mereu, ca vocal coach și artist liric, să pot avea ocazia de a intra în arena unui concurs pentru a juriza. Îmi doresc ca acest show să vină ca o confirmare că noi, oamenii, avem nevoie de frumos, de sunet, culoare, armonie ca viața noastră să fie firească”, ne-a mărturisit Marta. 

Artista spune că se va lăsa surprinsă de fiecare concurent care va urca pe scenă și mărturisește că le apreciază curajul de care trebuie să dea dovadă, de vreme ce se afișează în fața a 100 de muzicieni din zone muzicale atât de diferite. 

„Mi-am propus să nu dau dovadă de exigență și să nu pun accent pe tehnica vocală, ci să văd artistul în ansamblu. Este important să poți îmbina tot ceea ce înseamnă tehnica și precizia vocală cu atitudinea, sensibilitatea, focusul și credibilitatea momentului. Astea sunt ingredientele acelui impact frumos asupra ascultătorului”, spune Marta.

Profesoara de canto consideră că show-ul Cântă acum cu mine poate fi o etapă importantă din cariera unui viitor artist, însă nu și un capăt de țară în eventualitatea unui eșec. 

Cântă acum cu mine este un show - spectacol, este un episod de viață pentru fiecare concurent, un show unde critica este una pozitivă, unde poți găsi cele mai sincere răspunsuri ca și viitor artist – cântăreț”, concluzionează Marta Daia.

Intră în comunitatea noastră de Facebook și Instagram ca să afli tot ce e nou la Cântă acum cu mine

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni