• PRO TV
  • Eduard Dinu, dirijorul de la Cântă acum cu mine: „Acest show e o provocare în plan personal”

Eduard Dinu, dirijorul de la Cântă acum cu mine: „Acest show e o provocare în plan personal”

Eduard Dinu, dirijorul de la Cântă acum cu mine: „Acest show e o provocare în plan personal”

Într-o orchestră a muzicienilor de la Cântă acum cu mine, Eduard Dinu ar fi cel care ar da tonul și care ar dirija cel mai bine grupul celor 100.

Am avut cântăreți, compozitori, actori iubitori de muzică, dansatori și coregrafi, dar niciun dirijor. Ei bine, de acum grupul celor 100 de specialiști în muzică de la Cântă acum cu mine a fost completat cu un dirijor în plină ascensiune, care abia așteaptă întâlnirea cu concurenții și cu publicul celui mai incitant show de divertisment din România.

Eduard Dinu este dirijor (conductor) al Corului Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești, din anul 2018. Vreme de trei ani, în perioada 2015-2018, a fost dirijorul Corului Regal, alături de care a participat la Festivalul Internațional „George Enescu”, unde a fost cel mai tânăr dirijor al ediției din 2017.

În acest an s-a alăturat specialiștilor în muzică de la Cântă acum cu mine, un proiect despre care spune că se va bucura de succes. 

„Acest show este o provocare și pe plan personal, deoarece sunt pus în fața unor opinii diferite, acestea dovedindu-se a fi la fel de valide și de competente, astfel ieșind din propria temniță mentală și fiind și mai deschis în fața lucrurilor noi. Este minunat să fac parte dintr-un grup de 100 de profesioniști, oameni cu care m-am întâlnit de-a lungul carierei, dar și artiști pe care voi ajunge să îi cunosc datorită acestui show. Cu toții suntem bine pregătiți în domeniile noastre, avem caractere, opinii și modalități de jurizare diferite, dar muzica ne unește pe toți, iar cei de acasă vor observa faptul că vom reuși de foarte multe ori să ne unim gândurile și să facem ca toate aceste diferențe să dispară”, ne-a spus Eduard Dinu.

Muzicianul este de părere că această nouă experiență muzicală îi va putea lărgi orizontul profesional. Eduard Dinu se așteaptă să învețe lucruri noi, atât de la colegii din juriu, cât și de la concurenții care vor veni în fața lui cu scopul de a-l impresiona. 

Sper ca în urma acestui show să cunosc oameni frumoși, să leg prietenii, să depășim cumva o barieră care se formează în general între concurenți și juriu, formatul show-ului reprezentând o gură de aer proaspăt în comparație cu cel clasic, mult mai rigid din punctul meu de vedere. Nu în ultimul rând, vreau să mă distrez alături de colegii mei și să transmitem astfel la rândul nostru o energie pozitivă atât concurenților cât și celor de acasă”, mărturisește dirijorul. 

Ce vei puncta? Vocea, energia, ritmul sau prezența scenică în ansamblu?

„Constantin Negruzzi ne spune faptul că Natura voiește ca omul să-și cânte plăcerile și suferințele. Prin cântecele sale, el își zugrăvește gândul, năravurile, faptele, într-un cuvânt toată ființa sa; cântecul este o răsfrângere a sufletului său. În afara unei execuții foarte bune din punct de vedere vocal (aceasta fiind elementul de bază la care mă voi raporta), concurentul trebuie să dețină atât o inteligență emoțională cât și o cunoaștere a sinelui aprofundată, astfel încât să fie capabil să își însușească mesajul și energia piesei muzicale alese, însă nu într-un mod mecanic, actoricesc, ci trecând aceste două variabile prin filtrul propriei ființe. În consecință, voi puncta în special asumarea actului muzical realizat în concordanță cu toate aspectele pe care le-am menționat.”


Ce sfaturi ai pentru cei care nu vor obține un punctaj suficient pentru a-i propulsa în finală?

„Sfatul meu este să conștientizeze faptul că uneori o înfrângere valorează mai mult decât o reușită, deoarece ni se dă șansa să înțelegem ceea ce ne-a lipsit, pentru ca data viitoare să fim negreșit învingători. Viața este construită în jurul experiențelor, iar fiecare în parte (bună sau rea) reprezintă un nou capitol consemnat.”

Intră în comunitatea noastră de Facebook și Instagram ca să afli tot ce e nou la Cântă acum cu mine!

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni