• PRO TV
  • Dana Dorian, profesoara de muzică de la Cântă acum cu mine

Dana Dorian, profesoara de muzică de la Cântă acum cu mine

Dana Dorian, profesoara de muzică de la Cântă acum cu mine

Fenomenul muzical de la noi nu are aproape niciun secret pentru Dana Dorian, critic de muzică și profesor de canto care a lucrat cu mulți artiști de la Cântă acum cu mine. Dana Dorian explică ce înseamnă pentru ea să facă parte din acest show de divertisment.

Proiectul Cântă acum cu mine este pentru Dana Dorian o oportunitate de a se reîntâlni cu o parte din foștii ei elevi, tineri artiști care la un moment dat au căutat inspirație și expertiza unui dascăl dedicat artei muzicale. Dana Dorian a dezvăluit ce înseamnă pentru ea să facă parte din grupul celor 100 de experți care vor decide parcursul concurenților la Cântă acum cu mine

„Înseamnă, în ordine: reîntâlnirea cu o parte din foștii mei elevi, aflați acum în postura de membri ai juriului; întâlnirea cu artiști pe care îi apreciez și cu alții pe care acum îi cunosc pentru prima dată; onoarea de a face parte din cel mai grandios juriu. Că doar nu e chiar floare la ureche să strângi la un loc 100 de oameni implicați în fenomenul muzical românesc”, spune Dana Dorian. 

Inițiatoarea Companiei de Artiști, prin care oferă cursuri de canto tinerilor care aspiră la o carieră în muzică, are anumite așteptări de la show și de la cei care vor cânta în fața celor 100. 

„Întâi de toate aș vrea să fie altfel decât majoritatea show-urilor cu tentă de concurs, de la repertoriul ales, până la atitudinea scenică. Mi-aș dori ca cei care urcă în scenă să ia în calcule și publicul, pentru că, până la urmă, și noi, cei 100, suntem tot un public dornic de distracție, indiferent de studiile de specialitate. Să aibă inspirația să aleagă piese care să vizeze atât o anume dificultate în interpretare, căci nu e un show televizat de karaoke, dar care să permită și o atitudine scenică amprentată care să dezvăluie personalitatea celui implicat în actul artistic. Apoi mi-aș dori adevăr, atât în scenă, cât și în vot.” 

Dana Dorian speră ca toți concurenții să aducă pe scenă un mix între voce, intonație corectă, atitudine scenică, sinceritate și inteligența alegerii repertoriului. Celor care nu vor reuși să meargă mai departe le cere să muncească mai mult, mai constant, mai inteligent.

Intră în comunitatea noastră de Facebook și Instagram pentru a afla în timp real tot ce e nou!   

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni