• PRO TV
  • Cristi Dumitrașcu: „Cântă acum cu mine e una dintre producțiile TV care luptă cu prejudecățile”

Cristi Dumitrașcu: „Cântă acum cu mine e una dintre producțiile TV care luptă cu prejudecățile”

Cristi Dumitrașcu: „Cântă acum cu mine e una dintre producțiile TV care luptă cu prejudecățile”

Cu 24 de ani de experiență în muzică, Cristian Dumitrașcu a trăit s-o vadă și pe asta: primul show de divertisment care a reușit să aducă laolaltă 100 de muzicieni extraordinar de diferiți.

Cristi Dumitrașcu s-a lansat în muzică în 1995, an în care a și câștigat cel mai important festival de folk din România – Om Bun. De-a lungul carierei a cântat în mai multe trupe – Contrapunct, KM 0, Circa Șapte și, acum, Aliații. A lansat trei albume cu Circa Șapte și un album de autor, Goală prin casă, a scris muzică pentru două filme, amândouă difuzate de PRO TV acum zece ani: „Tache” și „La cap, la bani, la oase”.

Artistul a acceptat să ne vorbească despre experiența sa alături de ceilalți 99 de specialiști în muzică de la Cântă acum cu mine și ce înseamnă pentru el acest show.

Cântă acum cu mine este cu totul altceva, pare încă din prima interacțiune cu ceilalți jurați o experiență unică. Credeam că știu tot ce mișcă în industrie, credeam că îi știu pe toți, dar abia acum mi-am dat seama câte pauze de note întregi și câte prejudecăți ne despărțeau pe toți jurații din această emisiune bombă! Cred că este una dintre producțiile de televiziune care, în primul rând, luptă cu prejudecățile și cu diferențele fățișe și nedrepte pe care oamenii le iau adesea prea în serios.”

Ce așteptări ai în legătură cu show-ul care ajunge în curând la PRO TV?

„În primul rând mă aștept să fie altfel decât toate show-urile care au fost până acum, în care să iasă la suprafață cel mai bun dintre concurenți. Talent, instrucție, dar, în primul rând, carismă! Asta căutăm.”

Ce așteptări ai de la concurenți, ce anume te-ar convinge să te ridici și să dansezi pe ritmul impus de ei?

„Cel care va fi wow, cel care va arde ca o lumânare, care va avea acel strop de nebunie, care va juca totul pe o carte care nu va dura mai mult de un minut și jumătate, cât durează cu aproximație reprezentația din Cântă acum cu mine!”

Ce vei puncta? Vocea, energia, ritmul sau prezența scenică în ansamblu?

„Prezența scenică în ansamblu, dar recunosc, mi-ar plăcea să descopăr cea mai bună voce din România, care m-ar obliga în acest fel să nu mai țin cont de nimic altceva, să mă ridic, să apăs butonul roșu și să mă bucur împreună cu artistul concurent.”

Ce sfaturi ai pentru cei care nu vor obține un punctaj suficient pentru a-i propulsa în finală?

„Orice participare la un festival sau la o emisiune-concurs este o experiență neprețuită. Un mare impresar cu care am lucrat la începuturile carierei mele, pe la începutul anilor 2000, mi-a spus că nimeni nu poate să-ți asigure succesul dacă în primul rând tu nu crezi în el. Genul ăla mult blamat de mă dai afară pe ușă, eu întru pe geam, are partea lui de adevăr, cu condiția să fie dublat de realism, valoare și bun simt. Ai pierdut astăzi, mâine nici nu știi câte uși ți se pot deschide. Cam asta e filosofia mea, dacă vrei cu adevărat și ai o poveste valoroasă ai șanse mari de tot să reușeșți.”

Care e prima melodie care îți vine în minte și care te face să dansezi încă de la primele acorduri? Are o poveste piesă asta?

„Sunt multe cântece care îmi vin în minte, pentru că, deși nu s-ar zice, s-au compus tone de muzică bună pe lume. Dar cântecul care mă face să dansez, adică ăla care are puterea să facă un anti-talent în ale dansului să se transpună în starea aceea de grație, este un cântec cubanez faimos al celor de la Buena Vista Social Club - Hasta Siempre Comandante Che Guevara, și asta este o ironie fiindcă sunt unul dintre cei mai înverșunați adversari ai ideologiei comuniste. Are și o poveste, piesa asta; am difuzat-o în urmă cu vreo 15 ani la radioul public într-o emisiune de după amiază, fix după un reportaj care vorbea despre chinurile inimaginabile prin care au trecut deținuții politici în regimul communist. Eram tânăr și ușor imbecil, vorba unui mare ziarist romancier și poet, Vasile Preda, mentor al meu, care mă alinta așa când mai dădeam câte o gherlă pe post. Însă, piesa asta este într-adevăr de o candoare fără egal.”

Intră în comunitatea noastră de Facebook și Instagram ca să afli tot ce e nou a Cântă acum cu mine!

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni