• PRO TV
  • Alina Buzdugan caută voci spectaculoase și sincere la Cântă acum cu mine

Alina Buzdugan caută voci spectaculoase și sincere la Cântă acum cu mine

Alina Buzdugan caută voci spectaculoase și sincere la Cântă acum cu mine

Muzica simfonică este viața ei, dar ascultă cu plăcere jazz, soul, rock, pop și orice gen muzical care are o poveste ce merită a fi spusă. Alina Buzdugan ne-a dezvăluit ce înseamnă pentru ea să facă parte din proiectul Cântă acum cu mine.

Alina Buzdugan este solist în cadrul corului Filarmonicii „George Enescu”, doctor în muzică și membru fondator al Artistic and Social Revolution Association. Pentru ea, muzica este mai presus de meserie, este „viață, pasiune, rigoare și inefabil”. 

Când a fost cooptată în rândul celor 100 de specialișiti în muzică de la Cântă acum cu mine, Alina a înțeles că pășește pe un teren complet nou, dar nu putea face o alegere mai bună. Artista a descoperit în scurt timp că cel mai așteptat show de divertisment din România în acest moment îi poate oferi ocazia de a întâlni niște voci spectaculoase, care au ceva de spus.

„Am înțeles de la primele întâlniri pe care le-am avut cu echipa de producție că urma să iau parte la o aventură minunată, care avea să mă scoată puțin din zona mea de confort și de ce nu, din lumea muzicii clasice. Cu toate acestea nu credeam că voi ajunge să prețuiesc fiecare minut alături de minunații mei colegi, că îmi voi dori ca aventura mea să nu ia sfârșit, și ca episoadele să se succeadă la nesfârșit. Am avut ocazia să cunosc artiști deosebiți, niște oameni cu suflete frumoase, care în scurt timp mi-au devenit prieteni și pe care aștept să îi revăd cu prima ocazie”, ne spune Alina Buzdugan

Cântă acum cu mine i-a dovedit încă o dată că muzica este un limbaj universal, care unește oamenii și care nu cunoaște granițe. „Am realizat din nou că muzica este viață, este modul în care noi, artiștii și oamenii de rând, vibrăm la unison, armonizându-ne în minunatul spectru al sunetelor”, a dezvăluit artista, care se așteaptă ca acest show dedicat tuturor membrilor familiei, indiferent de vârstă, să devină un model, în care pasiunea pentru muzică și dragostea pentru scenă se întâlnesc cu jurizarea transparentă, cu sfaturile și recomandările pertinente, promovând un spațiu în care concurentul se simte printre prieteni. „Sper să ajungă la inimile oamenilor de rând și să continue cu multe ediții”, mai spune Alina.

Obișnuită cu rigoarea unui act artistic de anvergura celor pe care le susține în cadrul Filarmonicii „George Enescu”, Alina Buzdugan plănuise inițial să fie la fel de strictă din punct de vedere tehnic cu concurenții de la Cântă acum cu mine. Însă, și-a dat seama că altele sunt aspectele care contează într-o interpretare pe scenă.  

„În timpul formării mele că artist am devenit conștientă de necesitatea umanului în interpretare, de necesitatea amprentei personale. Aceasta trebuie să primeze în fața tehnicii, pentru că altfel ne vom transforma în niște roboți care execută, dar nu interpretează. De aceea, am hotărât să punctez în primul rând energia, pasiunea pentru muzică, respectul față de scenă și public, respectul față de ei ca artiști (incluzând aici modul în care au abordat momentul artistic, felul în care au înțeles mesajul piesei, felul în care l-au filtrat prin propria ființă și mai ales felul în care au gândit transmiterea lui către public și către noi) și felul în care și-au construit personajul”, mai spune Alina Buzdugan. 

Intră în comunitatea noastră de Facebook și Instagram ca să afli tot ce e nou la Cântă acum cu mine!

Ne vedem marți seară la FERMA!

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni